Anunt desfasurare sesiuni simulare asistente medicale si echipe mixte

 

cropped-cropped-sigle-resize2.jpg

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational

Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

„Investeste in oameni!”

 

ANUNT

DESFASURARE SESIUNI DE SIMULARE ASISTENTE MEDICALE SI ECHIPE MIXTE

 „AD-COR Program inovativ de formare in domeniul cardiologiei pediatrice”

ID proiect: 152012

 

20 OCTOMBRIE 2015

 

Seria de sesiuni de simulare pe manechine continua in cadrul proiectului „AD-COR Program inovativ de formare in domeniul cardiologiei pediatrice”, sustinute de I.R.C.C.S. POLICLINICO SAN DONATO prin Centrul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane "For Life".

Perioada de realizare a celei de-a doua etape a simularilor pe manechine este 24 octombrie – 4 noiembrie 2015, incepand cu ora 16. Aceasta sesiune este dedicata asistentelor medicale inscrise in grupul tinta al proiectului, insa  in acelasi timp vor avea loc si sesiuni de simulare cu echipe mixte, compuse atat din medici, cat si din asistente.

Instructajul dedicat asistentelor se va desfasura la:

  • Un simulator pentru exersarea multiplelor proceduri endovasculare, unde participantii vor invata tehnici de acordare a asistentei medicale in laboratorul de     angiografie;

  • Un simulator neonatal pentru suport vital de baza si nursing si un simulator pediatric de 5 ani pentru suport vital de baza si nursing, unde participantii vor fi instruiti in tehnici si abilitati de suport vital de baza al nou-nascutului  si al copilului.

Instructajul dedicat simularii medicale in echipa se va desfasura la un post comun:

  • Simulator avansat in marime naturala, a unui nou-nascut la termen si un simulator avansat pediatric in varsta de 5 ani, unde participantii vor fi instruiti in managementul situatiilor de criza ca echipa conform principiilor de CRM.

Beneficiarii activitatilor de formare mai sus mentionate sunt atat medicii cat si asistentele medicale inscrise in grupul tinta, din unitati sanitare publice cu paturi.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 3 “Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”, Domeniul major de interventie 3.2 “ Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii”.

 

Persoana de contact proiect:

Bocance Sebastian - Expert Comunicare si Promovare

Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti

Email: proiect.ad.cor@gmail.com